Neem contact op:

is onderdeel geworden van:

Regenwater biedt veel voordelen:

 

 • Bespaart kostbaar drinkwater

 • Geen kalk, zacht water

 • Machines en apparaten gaan langer mee

 • Minder wasmiddelen en geen wasverzachter nodig

 • Minder milieubelasting (74% minder Co2-uitstoot)

 • Zachter wasgoed

 • Uitermate geschikt om mee schoon te maken

 • Laat geen aanslag achter in toiletten

 • Duurzame keuze

 • Zeer geschikt voor tuin en planten

 • Ontlasting van het riool bij zware regenbuien

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Eenvoudige werking


De werking van een EFrarain-installatie is eenvoudig. Regenwater dat op het dak valt, wordt gefilterd en afgevoerd naar een speciale waterzak die zich in de kruipruimte van een woning of ander gebouw bevindt. Die zak dient als waterreservoir voor aangesloten objecten als wasmachines, toiletten, beregeningsinstallaties, kranen in bezemkasten, schuren, autowasplaatsen e.d. Als die worden ingeschakeld of gebruikt, pompt het systeem het benodigde water op. U gebruikt dan -gratis- regenwater; de kraan van het kostbare leidingwater blijft gewoon gesloten. 

Besparen op vele fronten


Het laat zich raden: wie -gratis- regenwater gebruikt op de plaatsen waar dat mogelijk is (toilet, wasmachine, buitenkraan e.d.) bespaart zich veel kosten. Dat scheelt in jaarlijks waterverbruik zelfs al gauw zo'n 55%. 
Daar komt bij dat door de lagere hardheid van het water veel minder wasmiddel en wasverzachter nodig zijn. Bovendien krijgt kostbare apparatuur een langere levensduur doordat vrijwel geen kalkafzetting op kwetsbare onderdelen plaatsvindt. 
Maar ook het milieu is met dat alles vanzelfsprekend zeer gediend.

Snel terugverdiend


De EFrarain-regenwaterinstallatie laat zich snel en eenvoudig terugverdienen. Een compleet basissysteem, inclusief waterzak

van 4.500 liter, pomp en slangen/pijpen van filter naar pomp kost

€ 2.350,--, inclusief 9% btw.
 

Montage


EFrarain kan de aanleg verzorgen voor de aanleg van de regenwaterinstallatie. De gemiddelde kosten zijn ca. € 500,-. 

 

Garantie


Op een regenwaterinstallatie geeft EFrarain 6 jaar garantie, waarvan 2 jaar volledig en daarna met 25% per jaar aflopend. Deze garantie geldt alleen voor de door EFrarain geleverde producten.

Regenwater voor het toilet


Een groot gedeelte van het drinkwater wordt letterlijk door het toilet gespoeld. Per dag gaat dat in Nederland om zo’n 300 miljoen liter. Door voor toiletspoelingen regenwater te gebruiken, vindt alleen al een besparing van 29% plaats. Maar er zijn meer voordelen! Doordat regenwater geen kalk bevat, zijn kalk- en urineaanslag voorgoed verleden tijd. 

 

Regenwater voor de wasmachine


Het klinkt wellicht vreemd, maar gefilterd regenwater is zeer geschikt voor de was. Drinkwater bevat namelijk veel kalk. Daadoor wordt de was hard als het op het droogrek hangt. Maar stoffen worden er ook dof van. Wasmiddel en wasverzachter heffen dat effect slechts voor een deel op. Regenwater echter is zacht en bevat nauwelijks kalk. Daardoor kan tot wel 70% bespaard worden op wasmiddel en wasverzachter. Dat scheelt veel geld en spaart het milieu. Door de beperkte hoeveelheid kalkaanslag gaat de wasmachine bovendien vele malen langer mee. 

 

Regenwater voor overige toepassingen


De effecten die het gebruik van regenwater op de was heeft, gelden ook voor alle andere toepassingen in en om het huis. Bijvoorbeeld voor het wassen van de ramen. Het resultaat is streeploos schoon glas. Maar ook voor het reinigen van de vloeren of het wassen van de auto is het zeer geschikt. Regenwater voor het besproeien van de tuin heeft als voordeel dat planten het beter opnemen dan drinkwater.

130 liter drinkwater per dag


In Nederland verbruikt de gemiddelde inwoner ongeveer 130 liter drinkwater per dag. 
Dat wordt voor ca. 55% aangewend voor toepassingen die geen dure drinkwaterkwaliteit nodig hebben, maar waarvoor gefilterd regenwater voldoende is: toilet, wasmachine, buitenkraan e.d.